A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 1 tojássárgája
- 4 evőkanál víz
A töltelékhez:
- 40 dkg darált mák
- 35 dkg cukor
- 1 pohár víz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 tojássárgája
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
- 5 dkg vaj
- 4 tojásfehérje
A lisztet a vajjal, a tojássárgájával és a vízzel összegyúrjuk. Két cipóba osztjuk és 1 óráig hideg helyre tesszük. Közben elkészítjük a tölteléket. A darált mákot a cukorral, a vízzel, a vaníliás cukorral sűrűre felfőzzük, tűzről levéve langyosra hűtjük. Hozzákeverjük egyenként a 3 tojássárgáját, a citrom héját és levét, majd a felolvasztott vajat, végül a 4 tojásfehérje keményre vert habját. Az egyik cipót kinyújtva tepsibe tesszük, ráöntjük a mákos keveréket, egyenletesen elsimítjuk és lefedjük a második kinyújtott lappal. Villával megszurkálva tojással kenve, előmelegített sütőben lassú tűznél megsütjük. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.