- 20 dkg liszt
- 1 teáskanálnyi sütőport
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 tojás sárgája
- 15 dkg vaj
- 10 dkg darált mák
- 10 dkg fehér csokoládé
A csokoládé kivételével minden hozzávalót egy tálba teszünk és robotgéppel összedolgozzuk. Mikor a tészta összeállt, fóliával lefedjük és fél órára hűtőbe tesszük. Egy rudat formálunk a hideg tésztából és 2-3 centiméteres darabokra vagdossuk, majd kiflit formálunk belőlük. Kivajazott tepsibe tesszük és180 fokos sütőbe 10-12 perc alatt készre sütjük. A csokoládét közben vízgőz fölött megolvasszuk és a kiflik mindkét végét belemártjuk, majd egy rácsra tesszük őket kihűlni.
Cimmerman Jánosné készítette el az itt található recept alapján.