Tészta:
- 12 darab kifli
- 7 dl tej
- 3 tojássárgája
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 15 dkg darált mák
- 3 dkg mazsola
- 1 bio citrom reszelt héja
Krém:
- 4 tojás sárgája
- 1 csomag vaníliás puding
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- 8 dkg cukor
- 5 dl tej
- fél doboz krémsajt
Teteje:
- 3 dl tejszín
- 3 dkg porcukor
- szemes mák és mazsola
A kifliket felkarikázom. A vajat a tejjel felmelegítem. A tojássárgáját a cukorral kikeverem és a langyos tejhez adom. Ebben a tojásos tejben beleforgatom egyenként a szeleteket. Egy tortaformát vajjal kikenek, kevés morzsával meghintem, az alját az oldalát pedig darált mákkal. A tortaforma oldalára teszem először a tejben áztatott kifli karikákat, aztán a közepére, majd meghintem a citromos darált mákkal. Ismét kiflikarikák mák, mindaddig amíg a torta forma tele lesz, ekkor 170 °C-os, légkeveréses sütőben 25-30 perc alatt kicsit megsütöm. Amikor kisült és kihűlt, akkor a tejes pudingos krémmel megkenem és tejszínnel feldíszítem.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!