- 2 dl tej
- 15 dkg darált mák
- 10 dkg cukor
- 1 csipet fahéj
- 4 dkg liszt
- 3 tojás
- 3 evőkanál rum
- 2 dkg vaj
Az öntethez:
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- 2 evőkanál főzés nélküli csokoládés pudingpor
A tejet, mákot, cukrot, fahéjat, lisztet néhány percig kis lángon főzzük, hagyjuk teljesen kihűlni, majd belekeverjük a tojássárgáját és a rumot, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Kivajazott 1 dl-es formákban, de akár kávéscsészékben is készíthető, amiket háromnegyed részig töltünk meg. 2 percig főzzük 650 watton. Az öntethez kikeverjük a pudingport a meggylével, majd beleforgatjuk a meggyet, és ráöntjük a felfújtakra.
Még azoknak az ismerőseimnek is ízlett, akik egyébként nem szeretik a mákot. Próbáltam már dióval is, de a mákos jobb. Sok sikert és jó étvágyat kívánok hozzá!
Csikós Pálné Marika receptje.