- 3 db fonott kalács
- 1,5 liter tej
- vanília vagy dió aroma
- cukor ízlés szerint
- 5 tojás
- magozott meggy
- alma
- vaj a tepsi kenéséhez
- lekvár
A kalácsot összevágom és egy napig szikkadni hagyom. A tojásokat kettéveszem. A tojások sárgáját cukorral kikeverem és beleteszem az aromát. A tejet meglangyosítom és ráöntöm a tojásos masszára. A kalácsokat átitatom vele, és kirakom a tepsi alját az átitatott kaláccsal. Erre jön a lekvár és a meggy. Majd még egy sor kalács, majd lekvár kis az almával letakarom. Ha a tej kimarad, ráöntöm, mert úgy is elsütöm a levét. Berakom a sütőbe 30 percre. 30 perc után felverem a tojásfehérjét, becukrozom és rásimítom a rakás tetejére. Ezután még addig sütöm, míg a teteje szép piros nem lesz.
Tálaláskor kockákra vágjuk és leönthetjük pudinggal vagy lekvárral.
Tari Tímea receptje.