- 30 dkg liszt
- 4 tojássárgája
- 12 dkg margarin
- 1 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 kávéskanál cukor
- 25 dkg dió
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 db tojásfehérje
- 1 citrom reszelt héja
- kb 60-70 dkg magozott meggy
- zsemlemorzsa
Lekenni:
- 1 tojássárgája
- 1 púpos teáskanál tejföl
Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk. Lisztet összemorzsoljuk a margarinnal és a tojássárgájával, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és jól összegyúrjuk. Három részre osztjuk a tésztát. Mindegyiket téglalap alakúra nyújtjuk.A lapok két szélét megszórjuk zsemlemorzsával, erre kimagozott meggyet teszünk egymás mellé. Két szélét a közepe fele haladva a meggyel együtt fölcsavarjuk. A tészta közepén körülbelül 2-3 cm szabadon hagyunk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, dió,cukor, vaníliás cukor, citromhéj keverékéhez lazán hozzákeverjük.Három fele osztjuk és a szabadon hagyott tésztára tesszük.A tésztát tejfölös tojássárgájával megkenjük. 180 °C-on sütjük. Kihűlés után keskeny csíkokra vágjuk.
Kiss Imréné receptje.