Tészta:
- 12,5 dkg darált dió
- 25 dkg porcukor
- 12,5 dkg tojásfehérje (nekem ez 4 db volt)
- 7,5 – 8 dkg kristálycukor
- 1 evőkanál kakaó
- piros ételfesték (elhagyható, vagy bármilyenre cserélhető)
Csokoládé krém (ganache)
- 15 dkg étcsokoládé
- 1 dl tejszín
- 3, 5 dkg vaj
A darált diót kávédarálón átdaráltam, hozzáforgattam a porcukrot, majd a levesszűrő kanálon átnyomkodtam egy kanállal. Jól átszitáltam.
Hozzá kevertem a kakaóport. A fent maradt szemcséket félre tettem.
A tojásfehérjéket habbá vertem, majd a vége felé hozzászórtam (állandó keverés mellett) a kristálycukrot. A cukros kakaós diót óvatosan a habhoz szórtam és összeforgattam. Nyomózsákba töltöttem és sütőpapírral bélelt tepsire kb. egyforma korongokat nyomtam. 40 percig szobahőmérsékleten száradni hagytam, majd 140 °C-os sütőben 10-12 perc alatt készre sütöttem.
A sütőből kivettem, hűlni hagytam, majd éles késsel leemeltem a sütőpapírról őket.
(Nekem simán lejöttek, ha valakinek nem, sülés után terítsen ki egy vizes konyharuhát és a tepsiről sütőpapírral együtt óvatosan húzza át a macaronokat a konyharuhára, pár perc múlva simán elválnak a sütőpapírtól.)
A krémhez a hozzávalókat összeolvasztjuk és behűtjük, hogy majd a kész macaronokat megkenjük vele. A csokoládé ganache-sal, amit jól kihabosítottunk megkenünk egy macaront és egy másikat illesztünk hozzá.
Csak annyit töltsünk meg, amennyit megeszünk, a többi lezárt üvegben sokáig eláll.
Az alapreceptért köszönet Edvi Katának.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!