- 30 dkg rétesliszt
- 20 dkg porcukor
- fél csomag sütőpor
- 50 dkg túró
- bármilyen gyümölcs (jelen esetben barackkonzerv volt)
- 2-3 csomag vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
- 2,5 dl tej
- 2 dl tejföl
- 4 tojás
A lisztet, porcukrot, sütőport összekevered, és kb. a felét egy NAGYON kivajazott tepsibe öntöd (én sütőpapírt tettem bele, és azt is kivajaztam, mert különben beleragad ez az egész lisztes cucc). Túrót a gyümölccsel, vaníliás cukorral, citromhéjjal összekevered, és ráöntöd a tepsiben lévő lisztes keverékre. A tetejére öntöd a maradék lisztes-porcukros keveréket, a tejet, tejfölt, tojást összekevered, és azzal megöntözöd az egészet. Be a sütőbe, és amíg szép világos barna nem lesz a teteje, addig sütöd.
Nagyon finom, gyorsan kész.
Szász Zita receptje.