Tészta:
- 5 tojás
- 5 evőkanál liszt
- 5 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl étolaj
- 2 evőkanál kakaópor
Krém:
- 7 dl tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 kis üveg magozott meggybefőtt vagy fagyasztott meggy
Csokimáz:
- 15 dkg tortabevonó csokoládé
- étolaj
A tésztához 5 tojássárgáját 5 evőkanál porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral kikeverünk, majd hozzáadunk 1 dl étolajat, 5 evőkanál lisztet, 1 csomag sütőport, 2 evőkanál kakaót és a 5 tojásfehérje felvert habját. A tésztát sütőpapírral bélelt 35 × 27 cm-es tepsiben 180°C-on 20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral felfőzzük, tűzről levéve belekeverjük az étcsokoládét. A margarint kikeverjük a porcukorral és a kakaóporral, majd a kihűlt pudinghoz keverjük. A kihűlt tésztára a krém felét rákenjük, majd rátesszük a meggyet és a krém másik felét is rásimítjuk. Hűtőbe tesszük.
A mázhoz gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét, belekeverjük az olajat és rákenjük a krém tetejére. 2 órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.