Tészta:
- 35 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 4 tojássárgája
- 10 dkg porcukor
- fél csomag sütőpor
- tej
- kakaópor
Töltelék:
- 4 tojásfehérje
- 15 dkg kristálycukor
- 15 dkg darált dió
35 dkg lisztet, 15 dkg margarint, 4 tojássárgáját fél csomag sütőporral és egy kis tejjel összegyúrunk. A tésztát elfelezzük, felébe kakaóport gyúrunk. Kinyújtjuk a barna lapot, tepsibe fektetjük és lekvárral megkenjük. Erre fektetjük a sárga lapot, amire jön a töltelék. Ehhez a 4 tojásfehérjét 15 dkg kristálycukorral felverünk kemény habnak, és beleforgatjuk a 15 dkg darált diót. Rásimítjuk a sütemény tetejére, végül leszórjuk durvára vágott dióval, és kis lángon megsütjük. A kihűlt tésztát tetszés szerint díszíthetjük, én most megszórtam porcukorral és olvasztott csokival lecsurgattam.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!