Krém:
- 2 csomag puncs ízű pudingpor
- 6 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 25 dkg margarin
- 16-18 dkg porcukor
- pici rum aroma
Tészta:
- 5 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 2 nagy evőkanál méz
- 2 egész tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- egy csipet só
- 2 evőkanál kakaópor ( keserű cukrozatlan )
- 40 dkg liszt
Tetejére:
- Svájci vajkrém
- dekorcukor
Első lépésben a pudingokat készítjük el. A puncs ízű pudingport 3 dl tejjel és egy kanál cukorral elkészítjük, majd kihűtjük. Ez idő alatt a margarint a porcukorral habosra keverjük. A cukrozott margarint a pudinghoz keverjük . Egy kis rum aromát is keverünk hozzá.
A tészta hozzávalói közül a lisztet kivéve, mindent folyamatos kevergetés mellett, gőz felett, simára keverünk. A lisztet ezután hozzákeverjük, majd összegyúrjuk és nyújtódeszkán összegyúrjuk.
Három egyenlő részre osztjuk és tepsi hátulján megsütjük. A tálca amire rátesszük a kisült lapokat az 26 x 38 cm. 6-8 perc alatt, 180 °C-on sütjük a lapokat, és még melegen vágjuk a tálcára, ha véletlenül nagyobb lesz. Ha kihűltek a lapok, megkenjük krémmel. A
A tetejére svájci vajkrém kerül, és dekorcukor.
Minczérné Piroska receptje.