Az első tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 1 teáskanál só
- 15 dkg vaj
- 15 dkg sertészsír
- 2 evőkanál rum
A második tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 1 kiskanál só
- 4 db tojás sárgája
- ½ citrom leve
- körülbelül 2 dl tejföl
A tetejére:
- 1 db tojás felverve
- szezámmag
Az első tészta hozzávalóit összegyúrjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk. A második tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy rétestészta állagú legyen. Nálam 2 dl volt a tejföl. Az első tésztalap nagyságúra kinyújtjuk. Az elsőként kinyújtott lapra tesszük, majd három-négyszer hajtogatjuk, mint a vajas tésztát (15-20 percenként). Végül két ujjnyira kinyújtjuk, felvert tojással lekenjük, majd szaggatjuk ,szezámmaggal meghintjük. Szilikonos sütőpapírra tesszük. 210 °C-ra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Félidőben a tetejét letakarjuk,hogy meg ne égjen!
Vass Lászlóné receptje.