Tészta:
- 4 tojás
- 20 dkg cukor
- 4 evőkanál víz
- 12,5 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
Krém:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor (vagy ízlés szerinti mennyiségben)
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5,5 dl tej
Máz:
- 10 dkg csokoládé
- 1 evőkanál étolaj
- 2 evőkanál kókuszreszelék
Az egész tojásokat a cukorral 7-8 perc alatt elektromos keverővel jó habosra kikeverjük. Ezután hozzákeverjük apránként a vizet és a sütőporral elkevert lisztet. Egy 25 × 39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a tészta 3/4 részét beletesszük. Az 1/4 részhez hozzákeverjük a kakaóport, és a sárga tésztára csepegtetjük. 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a pudingport a cukorral és 2 dl tejjel simára keverjük, majd a többi tejet is hozzáadva sűrűre felfőzzük. Kihűtjük. A margarint kihabosítjuk, majd a kihűlt pudingos krémmel habosra keverjük. A kihűlt piskótát kétfelé vágjuk, és a fele krémet rákenjük az egyikre. Rátesszük a másik lapot, arra pedig a másik fele krémet kenjük rá.
A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük és a krémre csurgatjuk. A tálcán lévő süteményt egy kissé a kezemmel rázogattam és ütögettem, így a csokoládé egyenletesen elterült a krémen. A tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk.
Mericsné Marika készítette el Vass Lászlóné receptje alapján.