Sajtkrémmel töltött pogácsa

Sajtkrémmel töltött pogácsa

Tészta:

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg zsír
  • 10 dkg margarin
  • 3 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál só
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás

Krém:

  • 10 dkg margarin
  • 4 kocka Medve sajt
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • pici só

Tetejére:

  • 12 dkg reszelt sajt

A lisztet a zsírral, a margarinnal, az élesztővel, a tejföllel és a sóval könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk. Kinyújtjuk kb. 4 mm vastagra, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd minden második közepét kisebb szaggatóval kiszúrjuk. Tojással megkenjük, majd egy-egy egész és lyukasztott lapot egymásra téve összeragasztunk. Kivajazott tepsiben, 180°C-on világos színűre sütjük.

A krémhez a margarint a kockasajtokkal, kevés sóval és 1-2 evőkanál tejföllel jól összedolgozzuk, majd ezzel a krémmel töltjük meg a kihűlt pogácsákat. Tetejükre reszelt sajtot szórunk.

Farkasné Joó Ibolya receptje.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress