Tészta:
- 8 tojás
- 40 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- 8 evőkanál forró víz
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
Krém:
- 4 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg kristálycukor
- 25 dkg margarin
- 2 evőkanál rum
Díszítés:
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál kakaópor
- kókuszreszelék vagy darált dió
A tojásokat szétválasztjuk, a cukrot, a tojássárgáját a forró vízzel együtt habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. A fehérjét keményre felverjük, és lazán beleforgatjuk a lisztes keverékbe. 2/3-át vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, a maradék 1/3-ba 2 evőkanál kakaót keverünk, és rácsepegtetjük az előző tésztára. Megsütjük. Ha kihűlt megfordítjuk úgy, hogy az alsó rész kerüljön felülre. Ketté vágjuk, megtöltjük a krémmel, amiből egy keveset a tetejére is teszünk, majd meghintjük kókuszreszelékkel vagy darált dióval. A díszítéshez 5 dkg vajat megolvasztunk, 1 evőkanál kakaót teszünk bele és ezzel mintát csorgatunk a tetejére.
A krém elkészítése, ahogy a legegyszerűbb, és leggyorsabb: a pudingot a cukorral és a tejjel kikeverjük, folyamatos keveréssel felfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint és a rumot, majd együtt habosra kikeverjük.
Meskóné Kovács Mária receptje.