A tésztához:
- 7 tojás
- 7 evőkanál cukor
- 7 evőkanál liszt
7 tojásból a szokásos módon piskótát sütünk kerek tortaformában, majd miután kihűlt, 3 lapra vágjuk.
A krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl laktózmentes tej – csomómentesre keverjük, megfőzzük, majd kihűtjük
- 20 dkg Liga margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor – habosra keverjük, a kihűlt pudinggal jól kihabosítjuk
- 1 csomag dr. Oetker tejszínízű habpor
- 1,5 dl laktózmentes tej
- 1 csomag habfixáló – kemény habbá verjük, majd a pudingos krémbe óvatosan beleforgatjuk
Szükséges még:
- 8-10 db győri kakaós keksz – apróra tördeljük
- 10 dkg csokoládé
- 5-6 evőkanál étolaj – összeolvasztjuk
Megtöltjük a tortát: piskóta, krém, olvasztott csoki (megcirádázzuk), keksz, és a a következő lapnál ugyanígy.
A díszítéshez, bevonáshoz:
- 2 csomag dr. Oetker tejszínízű habpor
- 3 dl laktózmentes tej (hideg)
- 2-3 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag habfixáló
Kemény habbá verjük, és ezzel díszítjük, vonjuk be a tortát. Csokoládéval megcirádázzuk, és apróra tördelt keksszel is megszórhatjuk.
Réti Andrásné Judit receptje.