A tésztához:
- 6 tojásfehérje
- 35 dkg cukor
- 25 dkg darált dió
- 15 dkg darált keksz
- 12 g sütőpor
- 4 evőkanál víz
A krémhez:
- 6 tojássárgája
- 3 dl tej
- 3 púpozott evőkanál liszt
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 25 dkg cukor
- 5 dkg csokoládé
- 25 dkg vaj
A tetejére:
- 3 dl habtejszín
A díszítéshez:
- 2 teáskanál csokoládés pudingpor
- 3 teáskanál cukor
- 2 teáskanál étolaj
- 1,5 dl víz
A tésztához tojásfehérjékből a cukorral kemény habot verünk, majd hozzákeverjük a sütőporral, keksszel elkevert darát diót. A tésztamasszát 4 evőkanál vízzel lazítjuk. Egy 38 × 24 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tésztát beleöntjük, elsimítjuk. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük, mint egy piskótát.
A krémhez a tojássárgákat a liszttel, kakaóporral, tejjel simára keverjük és felfőzzük. Közben beletördeljük a csokoládét is, és sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük, majd a kihabosított vajjal jól kikeverjük. Az így elkészült krémet a kihűlt süteményen elsimítjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük és a krémre tesszük, de nem simítjuk el teljesen. A csokis pudingport a cukorral, olajjal, vízzel felfőzzük és langyosan a tejszínre csurgatjuk, majd egy villával a tejszínbe fésüljük.
Régi receptem, egy kis módosítással. Nagyon finom! Jó étvágyat hozzá!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!