Tészta:
- 3 evőkanál kakaó
- 1 evőkanál méz
- 3 egész tojás
- 23 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
Mindezt egyben gőz fölött összefőzzük, forrástól számított 5 percig. Hozzáadunk 45 dkg lisztet (lehet több, amennyit felvesz) és 7 egyenlő részre osztjuk. A 8. lap majd a levágott részekből készül, illetve tegyünk félre a morzsának is egy kis tésztát, a díszítéshez.
Krém:
- 2 csomag karamell pudingport
- 6 dl tejjel
- 1 csomag vaníliás pudingport
- 3 dl tejjel simára főzünk
(Lehet az ízek arányát fordítva is elkészíteni.) Másfél csomag (40 dkg) margarint habosra keverünk 40 dkg porcukorral, ezt elosztjuk a pudingok szerint: 2/3 részét a 6 dl tejjel főzött pudinghoz, a maradék 1/3 részt pedig a másikhoz adjuk. Pár kanálnyit hagyjunk a krémből a torta tetejét és az oldalát bevonni.
25 cm-es kerek, kapcsos tortaformát használjunk a sütéshez. A tésztákat egyesével, lisztezett deszkán átgyúrjuk, így kevésbé fognak majd ragadni. Szilikonos zsírpapíron késfok vastagságúra nyújtjuk, a tortaforma alját használva mintaként körbevágjuk, majd a sütőpapírral együtt a lemezre csúsztatva, egyesével megsütjük őket. A morzsának félretett széleket is süssük meg. Összesen 8 lapot kapunk.
Megtöltjük a lapokat, tetszés szerint rétegezve az ízeket, majd a torta a tetejét és oldalát is vékonyan bevonjuk a maradék krémmel. A morzsának félretett tésztát ráreszeljük a tetejére, és az oldalát is beszórjuk vele. A tetejét málnaszemekkel és citromfűvel díszíthetjük.
A tortának puhulni kell, csak másnap szeleteljük.
Jung Istvánné receptje.