Tésztához:
- 75 dkg liszt
- 2 csomag sütőpor
- 2 tojássárgája
- 25 dkg margarin
- 2 dl tej
- 30 dkg porcukor
Töltelékhez:
- 10 dkg vaj
- 30 dkg cukor
- 2 dkg kakaópor
- 1/2 dl rum (vagy pár csepp rumaroma)
- 2 evőkanál Extra jam
- a tésztagolyók kikapart belseje
Tetejére:
- aroma ( rum, vérnarancs vagy mandula-ki milyet szeret)
- ételfesték
A margarint, a porcukrot, a tejet és a tojás sárgákat összedolgozzuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük,majd a margarinos masszához adjuk és jól eldolgozzuk. 2 óráig állni hagyjuk, majd diónyi nagyságú gombócokat formázunk belőle.
Tepsibe tesszük 180 °C-on körülbelül 10-15 perc alatt világosra sütjük. A közepét kikapargatjuk, összedolgozzuk a töltelék hozzávalóival, majd a masszával megtöltjük az üreges gombócokat és 2-2 db-ot összeragasztunk.
Rumaromával vagy ételfestékkel színezzük, majd kristálycukorban megforgatjuk.
Bné receptje.