Tészta:
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 6 tojás
- 1 teáskanálnyi sütőpor
Krém:
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 5 dl tej
- 3 dl tejszíhab
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál porcukor
Tetejére:
- 2 dl habtejszín
A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a többi száraz alapanyagot is és jól összedolgozzuk. Ha a tészta állaga már megfeleéő, akkor beledolgozzuk a tojáshabot és kivajazott tepsibe kanalazzuk, majd 180 °C-on sütjük, 40 percig. Közben a pudingot a cukorral elkavarjuk, felöntjük a tejjel és megfőzzük, majd kihűtjük. A habot közben felverjük és hozzáadjuk a habfixet, a vaníliás cukrot és a porcukrot is. Amikor kihűlt a puding, összedolgozzuk vele és megkenjük a piskótát. Felverjük a habot, ami a tetejére kerül és bevonjuk vele a süteményt, majd lehűtjük és ezt követően szeletelhetjük.
Julianna Lakatosné Kállai receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!