A tésztához:
- 1 csomag dr. Oetker leveles tészta
A piskótához:
- 5 tojás
- 5 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 csipet só
A krémhez:
- 7 csomag vaníliízű pudingpor
- 25 dkg cukor
- 4 vaníliás cukor
- 6 dl tej
- 1.2 l víz
- 1 csipet só
- 9 tojásfehérje (a sárgákat le lehet fagyasztani krémekhez)
- sárgabaracklekvár
A tetejére:
- 15 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál vaj
A leveles tésztát a leírás szerint megsütjük egy 25×40 cm-es tepsi hátulján. A piskótát is ugyan ebben a tepsiben sütjük meg. A piskótához a tojásokat a cukorral és sóval körülbelül 10 percig robotgép segítségével verjük duplájára. Végül adjuk hozzá a lisztet, majd öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 °C-ra előmelegített sütőbe körülbelül 20 perc alatt készre sütjük és a sütőpapírral együtt kiemeljük a tepsiből. Kihűtjük. A krémes elkészítésénél is ezt a tepsit használjuk majd. Feltesszük a vizet forrni, A pudingot és a két fajta cukrot simára keverjük a tejjel, majd sűrű krémet főzünk. Közben a tojásfehérjét a csipet sóval keményre verjük és óvatosan a meleg krémhez adjuk, majd 1-2 percig főzzük. A leveles tésztát helyezzük a tepsibe, majd egyenletesen öntsük rá a krémet. Rakjuk félre hűlni. Ha már langyosra hűlt a krém vékonyan kenjük meg lekvárral és helyezzük rá a piskótát és rakjuk be a hűtőbe. Addig az étcsokit tördeljük össze és mikróban olvasszuk fel simára, végül keverjük bele a vajat. A kész krémes tetejét vonjuk be vele. Mehet vissza a hűtőbe, hogy a máz megdermedjen rajta.
Mészáros Erika receptje.