A piskótához:
- 25 dkg porcukor
- 4 tojás
- 1 citrom héja és leve
- 20 dkg liszt
- 4 evőkanál forró víz
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 4 dl tej
- 10 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2 vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
A piskóta lekenéséhez:
- 20 ml rumos tej
A mázhoz:
- 15 dkg csokoládé
- 1 evőkanál olaj
A tojásfehérjéket a cukorral keményre felvertem, hozzáadtam a tojássárgákat, a citrom reszelt héját és levét és a 4 evőkanál forró vizet. Jól kidolgoztam. A lisztet a sütőporral összekevertem és a masszába óvatosan belekevertem. Egy 25×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleltem és a tésztamasszát beleöntöttem, elsimítottam. 180 °C-ra előmelegített sütőben aranysárgára sütöttem körülbelül 25 perc alatt. A krém készítése: A tejet, lisztet a cukrokkal simára kevertem, sűrűre felfőztem. Kihűlve kihabosítottam a vajjal. A piskótát kevés rumos tejjel (20 ml) lekentem egy ecsettel. A kihűlt piskótára kentem, csokoládémázzal bevontam. A csokoládét a mikróban az olajjal felolvasztottam, simára kevertem.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!