Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 6 evőkanál kristálycukor
- 4 evőkanál finomliszt
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 zacskó sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 zacskó 3 az egyben
- 2 zacskó tejszínízű pudingpor
- 5 dl tej
- 1 dl étolaj
- 4 evőkanál kristálycukor
- 25 dkg margarin
- 4 evőkanál porcukor
- 10 dkg étcsoki
- 2 evőkanál étolaj
- 1 zacskó vaníliacukor
A tojássárgákat a cukorral elkeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, az olajat, a keményítőt, a kávét, végül a tojások felvert habját. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez a pudingporokat a tejjel és 4 kanál cukorral felfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral habosra kevert margarint. A krémet kétfelé osztjuk, Az egyik felébe vaníliacukrot keverünk. A másik felébe 1 evőkanál kakaóport, 2 evőkanál kávét,1 evőkanál porcukrot adunk. A kihűlt tésztára először a fehér majd a barna krémet kenjük. A tetejére 10 dkg gőz felett megolvasztott étcsokit kenünk. Ha kihűlt, forró késsel szeleteljük.
Forrás: Finom ételek, olcsó receptek