Tészta:
- 6 db tojás
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 1/2 csomag sütőpor
Krém:
- 2 csomag puncs ízű pudingpor
- 6 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 1 üveg meggydzsem
- 5 dl tejszín vagy habalap ( ha tejszín, akkor egy pici porcukor )
Tetejére:
- 100 g csoki
6 tojásból, 1/2 csomag sütőporral piskótát sütünk, 28×38 cm-es tepsiben. A pudingokat megfőzzük a tejjel, kihűtjük. A vajat kihabosítjuk a porcukorral és van.cukorral, majd a pudinggal jól kikavarjuk. (Aki szereti tehet bele egy kis rumot vagy aromát.) A piskótát megkenjük a lekvárral, erre kenjük a krémet.
A tejszínt felverjük és a krémre simítjuk. A megolvasztott csokit össze-vissza rácsorgatjuk a habra és villával körkörös mozdulatokkal a hab tetejére dolgozzuk.
Nagyon mutatós rusztikus lesz. (Ezt a sütit lehet variálni mindenféle lekvár és puding kombinációjával.) Nagyon finom, eddig még ízlett mindenkinek Ezt a sütit kb. 3 évvel ezelőtt csináltam először. Azóta többször sütöttem már, mert nagyon ízlik a családnak.
Andrea Cziráné Nagy receptje