- 5 ostyalap
- 40 dkg porcukor
- 2 dl tej
- 40 dkg darált keksz
- 25 dkg margarin
- 10 dkg durvára vágott mogyoró
A cukrot egy lábasban felolvasztjuk, hozzáöntjük a tejet, simára felfőzzük. Tűzről levéve belekeverjük a margarint, majd a keksszel és a mogyoróval összekeverjük. Én a mogyorót húsdarálón daráltam le. A lapokat megtöltjük, zsírpapírral vagy fóliával letakarjuk, egy nehezéket teszünk rá és egy éjszakán át nyomatjuk. Másnap szeleteljük. Nagyon finom nápolyi!
(Mogyoró nélkül is finom, helyette 2 evőkanál kakaóport és ízlés szerinti mennyiségű rumot keverünk bele.)
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!