Alap:
- 2 vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 4 csomag vaníliás cukor
Tészta:
- 5 tojás
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 22 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 sütőpor
Tetejére:
- 1 nagy pohár 20 %-os tejföl
- 4 evőkanál porcukor
- 1 vaníliás cukor (esetleg reszelt citromhéj)
A pudingokat a tejjel és a vaníliás cukrokkal megfőzzük és kihűtjük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgákat a maradék cukorral, vaníliás cukorral és a tejjel jól kikeverjük. Hozzáadjuk az olajat és a kakaóval, sütőporral elkevert lisztet. Beleforgatjuk a tojáshabot. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük. Vizes evőkanállal beleszaggatjuk a kihűlt pudingot és 180 °C-on, 1 órán át sütjük. A tejfölt elkeverjük a cukrokkal és a sütőből kivett, meleg tésztára kenjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.
Pethes Judit receptje.