A tésztához:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag epres pudingpor
- 8 dl tej
- 6 evőkanál cukor
- 5 tojássárgája
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
- 5 tojásfehérje felvert habja
A mázhoz:
- 1 nagy pohár (450 g) 20%-os tejföl
- 4 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A vaníliás pudingport 4 dl tejjel és 3 evőkanál cukorral felfőzzük, majd hűlni hagyjuk. Az epres pudingport szintén 4 dl tejjel és 3 evőkanál cukorral felfőzzük, hagyjuk kihűlni.
5 tojássárgát 25 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és 1 dl tejjel, valamint az olajjal jól összekeverünk. Tovább verve hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Az 5 tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tészta felét, elsimítjuk, a másik felébe belekeverjük a kakaóport. A barna tésztát a sárgára simítjuk. Vizes kanállal beleszaggatjuk a pudingokat, és előmelegített sütőben, 180°C-on megsütjük. Kb. 40 perc, tűpróba!
A máz hozzávalóit összekeverjük, a forró, megsült tésztára kenjük, majd egy picit szárítjuk a sütőben.
A sütemény tésztáját másfél adagban készítettem egy 24 × 38 cm-es tepsiben. A puding mennyiségén nem változtattam. Így lett ilyen szép magas.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!