A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 5 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 2 evőkanál natúr kakaópor
A pudingokhoz:
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- 1 csomag puncsízű pudingpor
- 8 dl tej
- 6 evőkanál cukor
A mázhoz:
- 1 nagy pohár tejföl
- 4 evőkanál porcukor
Először a pudingokat főzzük meg, mert amíg a tésztát összekeverjük, addig hűl. A tejnek a felét, azaz 4 dl tejet egy edénybe beleöntünk, majd utána a cukornak a felét is, vagyis 3 kanálnyit, és a vaníliaízű pudingport, majd ahogy szoktuk, megfőzzük a pudingot. Ha kész, félretesszük hűlni. Most egy másik edénybe beleöntjük a megmaradt tejet és a cukor másik felét, ebbe a puncsízű pudingport tesszük, majd ezt is megfőzzük, és félretesszük hűlni.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral alaposan összekeverjük, majd beleöntjük a tejet és az olajat, és megint összekeverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a kakaóport, majd a cukros tojásba apránként beletesszük a kakaós lisztet, és jól összekeverjük az egészet. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük, beleforgatjuk a kakaós masszába, végül az egészet jó alaposan összekeverjük. (Egy kissé folyós masszát kapunk.) Egy 20 × 36 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztamasszát, majd a pudingokból váltakozva egy evőkanál segítségével halmokat rakunk a nyers tésztára. (Összevissza rakosgassuk a különböző színű pudingokat, mert annál szebb, mutatós lesz a süti!) Előmelegített sütőben, 180°C-on kb. 30 percig sütjük.
Míg sül, elkészítjük a tetejére a mázat, ehhez a tejfölt a porcukorral jól összekeverjük. A tésztát 30 perc után kivesszük a tepsit a sütőből, majd rásimítjuk a mázat. Ezután visszatesszük kb. 10-15 percre, hogy rásüljön a cukorral kevert tejföl. Ha megsült és kihűlt a sütemény, kockára vágva tálaljuk.
Tündi konyhájából kaptuk ezt a remek receptet.