- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag eperízű pudingpor
- 8 dl tej
- 6 evőkanál cukor
- 5 tojássárgája
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl étolaj
- 1 dl tej
- 5 tojásfehérje felvert habja
A mázhoz:
- 1 nagy pohár (450 g) 20%-os tejföl
- 4 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A vaníliás pudingport 4 dl tejjel, 3 evőkanál cukorral felfőzzük és hűlni hagyjuk. Az epres pudingport 4 dl tejjel és 3 evőkanál cukorral felfőzzük, majd szintén hagyjuk kihűlni. Az 5 tojássárgát 25 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és 1 dl tejjel, olajjal jól összekeverünk. Tovább verve hozzáadjuk a lisztet, amit előzőleg összekeverünk a kakaóval, sütőporral. Az 5 tojásfehérjéből kemény habot verünk és óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és simítjuk. Vizes kanállal beleszaggatjuk a pudingot, és sütjük. A mázhoz a hozzávalókat összekeverjük és a forró, megsült tésztára kenjük, majd egy picit még szárítjuk a sütőben.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!