Tészta:
- 8 tojás sárgája
- 40 dkg porcukor
- 8 evőkanál meleg víz
- 25 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 8 tojás habja
Krém:
- 4 dl tej
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál kristálycukor
Továbbá a krémhez:
- 25 dkg margarin,
- 25 dkg porcukor
Hempergetéshez:
- kókuszreszelék
Tetejére:
- csokoládé
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk, előmelegített sütőben 200 °C-on körülbelül 30 percig. A krém hozzávalóit sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a margarint és a porcukrot. A piskótát pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, kettévágjuk, belekenjük a krémet, illetve körbekenjük az egészet krémmel (a tetejét nem), majd kókuszreszelékbe pörgetjük. A tetejét csokimázzal bevonjuk.Ízlés szerint lehet díszíteni.
Györgydeák Gabriella receptje.