Lassan sütjük, 170 °C-ra előmelegített sütőben, légkeveréssel és anélkül is működik. Azért fontos lassan sütni, hogy minden réteg szépen átsüljön. Csak akkor vegyük ki a sütőből, amikor teljesen kihűlt, mert különben törhet. Csokival bevonni is csak akkor érdemes, ha már hideg a tészta.
Hozzávalók a tésztához:
- 550 g liszt
- 200 g vaj
- 70 g cukor
- 1 csomag sütőpor (10 g)
- 200 g tejföl
- 2 tojássárgája
- narancs aroma
Barackos kókuszos töltelék:
- 600 g baracklekvár
- 250 g kókuszreszelék
- 150 g kristálycukor
Csoki a tetejére:
- 200 g olvasztott csokoládé
- 1 evőkanál növényi olaj
Nálunk nagyon ízlik mindenkinek a dió nélküli Zserbó, mert az íze sokkal visszafogottabb, nem annyira édes mint a hagyományos. Ebből tényleg több szeletet meg tud enni az ember, így pillanatok alatt el is tűnik a tálcákról.
Elkészítés: