- 5 dl tej
- 10 dkg margarin
- 15 dkg kristálycukor
- 15 dkg búzadara
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 10 dkg étcsokoládé
- 1,5 dl habtejszín (cukrászhab)
A tejet egy csipet sóval feltesszük főni, és mikor már kezd melegedni hozzá adjuk a margarint, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a búzadarát és a kókuszreszeléket. Folyamatosan kevergetve jó sűrűre főzzük. Sütőpapírral bélelt 20 cm átmérőjű formába még melegen beleöntjük. Utána a csokikrémet elkészítjük: Habtejszínbe beletördeljük a csokit és feltesszük főni, de csak addig melegítjük, míg a csoki el nem olvad! Picit hagyjuk hűlni, majd a kókuszos tejbegríz tetejére óvatosan ráöntjük, majd megszórhatjuk kókuszreszelékkel és díszíthetjük. Betesszük a hűtőbe pihenni, dermedni kb. 3-4 órát, majd utána a formából kivesszük (kifordítjuk) egy szép tálra és közben lehúzzuk róla a sütőpapírt.
Tündi konyha receptje.
Tündi konyhájából kaptuk ezt a remek receptet.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!