- 28 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 8 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- csipet só
- 3 tojássárgája
- 1 – 2 evőkanál tej
Töltelék:
- 3 tojásfehérje
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- 10 dkg kókuszreszelék
- kb. 15 – 20 dkg málna ( fagyos )
Tetejére:
- 5 dkg étcsokoládé
A lisztet, a sót és a kakaóport összevegyítjük, majd elmorzsoljuk benne a vajat, azután a tojássárgák hozzáadásával az egészet összegyúrjuk. Szükség esetén adjunk hozzá tejet, ha nem állna össze a tészta, majd két egyforma gombócra osztjuk és átlátszó fóliába csomagolva a mélyhűtőbe tesszük legalább 2 órára. A tojásfehérjét a sóval félig felverjük, majd kisebb adagokban hozzászórjuk a cukrot és kemény habbá verjük, végül összeforgatjuk a kókuszreszelékkel. Egy kb 20 * 30 cm – es tepsit kibélelünk sütőpapírral és az egyik tésztagombócot nagy lyukú reszelőn a tepsibe egyenletesen belereszeljük. Rásimítjuk a kókuszos habot, megszórjuk málnával, majd ráreszeljük a másik tésztagombócot.
180 °C – os sütőben kb 35 – 40 perc alatt készre sütjük. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd a kihűlt sütemény tetejére csurgatjuk.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!