A tésztához:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 /2 dl rum vagy 1 fiola rumaroma
- 3 evőkanál baracklekvár
- 5 dkg kakaópor
- 1 dl feketekávé
Az összeállításhoz:
- tej
A krémhez:
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 vaníliás cukor
- rum ízlés szerint
A feltekeréshez:
- 5 dkg kókuszreszelék
A darált kekszet a kakaóval, a porcukorral és a kókuszreszelékkel összekeverjük, majd hozzáadjuk a rumot, a lekvárt, a kávét és annyi tejet, hogy könnyen nyújtható legyen. Összegyúrjuk, két részre osztjuk. A krém hozzávalóit jól kikeverjük, és azt is kétfelé osztjuk. Egy munkalapot befedünk fóliával, megszórjuk kókuszreszelékkel és az első tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. Rákenjük az első adag krémet, és a fólia segítségével feltekerjük. A másiknál is ugyanígy járunk el. Én a kekszes lapot nyújtás előtt 2 percre betettem a mikróba, jól bepuhult, így könnyen fel tudtam tekerni . Hűtőbe tesszük pár órára, vagy akár egy éjszakára. Másnap könnyen szeletelhető.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!