A kókuszos réteghez:
- 5 dl tej
- 5 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg kókuszreszelék
- 2 teáskanál étkezési zselatin
A kakaós töltelékhez:
- 30 dkg keksz
- 1,7 dl víz
- 15 dkg porcukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 20 dkg margarin vagy vaj
- 1 evőkanál rum
Először a kókuszos részt készítjük el. A tejet felforraljuk a cukorral. Kevés tejet elvéve a lisztet csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a forró tejhez. A tűzről levéve belekeverjük a vaníliás cukrot, tovább hűtve, kevés tejet elvéve a zselatint feloldjuk, és ezt is a tejhez öntjük. Végül beleforgatjuk a kókuszreszeléket is. Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk és belenyomkodjuk a kókuszos masszát úgy, hogy az oldalára is kerüljön. A tetejére tegyünk félre belőle.Elkészítjük a kakaós tésztát. A keksz felét apróra tördeljük, a másik felét ledaráljuk. A vizet, porcukrot, kakaót és a vajat tegyük egy edénybe, és 5 percig főzzük. A végén öntsük hozzá a rumot, majd jól keverjük el a keksszel. Pakoljuk a fehér masszára a barna részt, végül a tetejét a fehér, megmaradt kókuszos krémmel zárjuk. Jól nyomkodjuk bele. Tegyük hűtőbe, amíg kissé megdermed.Mikor úgy látjuk, hogy eléggé meg van keményedve, fordítsuk ki a formából. Én egy tálcát szoktam rátenni, és gyors mozdulattal átfordítom, és már készen is van.
Szepesi Ági receptje.
Ági nagyon sok szeretettel vár Benneteket az Édességei és Ételei oldalán!