A tésztához:
- 7 tojás
- 14 evőkanál cukor
- 14 evőkanál hideg víz
- 14 evőkanál liszt
- 6 g sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
A kókuszkrémhez:
- 450 ml tej
- 4 evőkanál búzadara
- 200 g cukor
- 200 g vaj
- 200 g kókuszreszelék
- 2 vaníliás cukor
- porcukor a dekorációhoz
A lapok kenéséhez:
- 40 ml tej+ 10 ml rumaroma
A tojások fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A cukrot hozzáadjuk, majd kanalanként a vizet is, de közben folyamatosan verjük a habot. Egy másik edényben a tojássárgáját felverjük, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, jól összekavarjuk, majd lassan a habhoz adjuk. A tésztát kettőbe osztjuk, az egyikbe beletesszük a kakaóport és jól elkeverjük. A tésztákat 23 x 37 cm-es papírral kibélelt tepsibe öntjük és 170 °C-os sütőben 20 perc alatt megsütjük. A piskótákat a tepsiben hagyjuk kihűlni.
A tejet felforraljuk, amikor elkezd forrni, hozzáadjuk a grízt és folyamatosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Hozzáadjuk a vajat és a cukrot és folyamatosan kavargatva addig főzzük, amíg krémszerű lesz. A tűzről levesszük és hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a vaníliát. Kihűtjük a krémet, majd jól kihabosítjuk.
A kakaós piskótát megkenjük a rumos tejjel, majd a krémmel és a fehér piskótát rátesszük . A hűtőbe tesszük néhány órára.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!