A kókuszgolyóhoz:
- 20 dkg tehéntúró
- 3 evőkanál cukor
- 1 tojássárgája
- 6 evőkanál kókuszreszelék
Hozzávalók:
- 20 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 3 tojás
- a megmaradt 1 tojásfehérje
- 1,5 dl tejföl
- 3 evőkanál tej
- 30 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A krémhez:
- 15 dkg cukor
- 1 tojás
- 2 evőkanál liszt
- 5 dl tej
- vanília aroma
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor (a tetejére)
Elkészítés:
A kókuszgolyókhoz a túrót, cukrot, tojássárgáját és a kókuszreszeléket összekeverjük. Vizes kézzel bonbon nagyságú golyókat formálunk a masszából.
Ha a golyók elkészültek, megcsináljuk a tésztát. A margarint a cukorral kikeverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a golyóktól megmaradt egy tojásfehérjét is belekeverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük és beledolgozzuk, majd a tejfölt és a tejet is hozzákeverjük.
A tésztát két egyenlő részre osztjuk.
Az egyik adagot kivajazott tepsibe tesszük.
A másik adaghoz keverjük a kakaóport. A fehér tésztára simítjuk a kakaós tésztát és a golyókat belenyomkodjuk. 180 °C-os sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük.
A tojást, a lisztet, a cukrot és a vaníliaaromát összekeverjük, hozzáadjuk a tejet. Lassú tűzön besűrűsödésig főzzük, folyamatosan kavargatjuk, hogy ne legyen görcsös. Miután megfőtt, még ízlés szerint adhatunk hozzá vaníliaaromát.
A lehűtött tésztát, megkenjük a krémmel, megszórjuk a kakaóporral és már szeletelhetjük is.
Forrás: KETKES