Tészta:
- 9 tojás
- 30 dkg liszt
- 40 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 1, 5 csomag sütőpor
- 9 evőkanál víz
- 4, 5 kanál étolaj
Krém:
- 2 csomag puncs ízű pudingpor
- 6 dl tej
- 6 evőkanál cukor
- 4 csomag vanília ízű pudingpor
- 1, 2 dl tej
- 12 evőkanál cukor
- 30 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és hozzátesszük a kakaóport, majd elkeverjük. Hozzáöntjük a vizet, az olajat és ehhez adjuk a liszttel elkevert sütőport. Csomómentesre keverjük, és így keverjük bele a felvert tojások habját, fakanállal. Sütőpapírral bélelt tortasütőbe tesszük, és előmelegített sütőben, 180°C-on, körülbelül 30-35 perc alatt készre sütjük. A krémhez a pudingokat megfőzzük a szokásos eljárással. Sűrűnek kell lennie. Amikor megfőtt, hagyjuk kihűlni. Ha a pudingok kihűltek arányosan elosztjuk benne a margarinnal elkevertü cukrot. Tovább keverjük, amíg szép sima nem lesz. A tortalapokat hagyjuk kihűlni és négy részre vágjuk, de mindig fordítva legyen, tehát a teteje legyen alól, mert az simább és szebb lesz a krém bevonása után. Összeállítás: LAP-VANÍLIÁS KRÉM-LAP PUNCS KRÉM-LAP-VANÍLIÁS KRÉM-LAP
A megmaradt krémmel körbe kenjük a tortás és tetszés szerint díszítjük.
Horváth Ilonka receptje.