A piskótához:
- 10 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg cukor
- 4 tojás
- 7 dkg finomliszt
- 2 evőkanál kakaó
- 1/2 csomag sütőpor
A krémhez:
- 2 dl tejszínhab
- 400 g tejföl
- 3 evőkanál porcukor
- 1 kisebb citrom leve
Tetejére:
- 4-5 db kiwi
- 1 csomag színtelen tortazselé
A piskótához: a tojásokat ketté választjuk, a fehérjét a cukorral keményre vejük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, az olvasztott vajat. A végén fakanállal belekeverjük a sütőporral ,és kakaóval elkevert lisztet. 20 x 30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelve- tésztát beleöntve 200 °C -on köürülbelül 25 perc alatt megsütjük. Kihűtjük. A krémhez: A tejszínt a cukorral keményre verjük a cukorral, hozzákeverjük a tejfölt, majd a citrom levét. A tésztát visszatesszük a tepsibe, rákenjük a krémet, a kiwit vékonyra szeletelve a tetejére rakjuk, a tortazselét a tetejére simítjuk. Néhány órára a hűtőbe tesszük.
Vankó Sándorné receptje.