Tészta:
- 400 g liszt
- 1 sütőpor
- 150 g porcukor
- 250 g margarin
- 4 tojássárgája
- 1 kiskanál citrom reszelt héja
- 1 evőkanál tejföl
- 7-8 dkg darált piskóta vagy keksz
Töltelékhez:
- 4 tojásfehérje
- 3 doboz tejföl (180 g, 14-16 %-os)
- 3 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál kukorica keményítő
- 1 zacskó tejszín ízű pudingpor
A tésztához valókból gyúrunk sima tésztát majd kettéosztjuk. Mindkét tésztát becsomagoljuk folpackba, az egyiket 20 percre hűtőbe tesszük a másikat a mélyhűtőbe. 20 perc után kivesszük a hűtőből, elsodorjuk s 25 x 35 centiméteres tepsibe helyezzük amit előtte olajoztuk, liszteztük. A tészta széleit egy kicsit felhúzzuk a tepsi oldalára, hogy ne folyjon ki a töltelék, és beleszórjuk a darált piskótát, hogy a tészta ne nedvesedjen meg a tölteléktől.
Tejfölt, vaníliás cukrot, kukorica keményítőt, pudingport összekeverjük és hozzá adjuk a keményre felvert tojások fehérjét. Az egész masszát ráöntjük a tésztára. Kivesszük a fagyról a másik tésztát és rá reszeljük a töltelékre. Előmelegített sütőbe helyezzük és 180 °C-on kb. 35 percig sütjük.
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.