Tésztához:
- 5 tojás
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg pirított
- darált mogyoró
- 10 dkg zsemlemorzsa
Ezenkívül:
- 3 dl narancslé
- 2 teáskanál rumaroma
- 15 db babapiskóta
Krémhez:
- 3 dl tej
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag karamellás pudingpor
- 25 dkg lágy vaj vagy margarin
Díszítéshez:
- 2,5 dl hideg habtejszín
- kevés csokoládé
A tepsit (20 × 30 cm-es) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük. A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A mogyorót a morzsával jól elkeverjük, és a tojásos masszához adjuk, majd a tésztát az előkészített tepsibe töltjük, tetejét elsimítjuk, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. A megsült tésztát egy sütőrácsra tesszük. A narancslevet az aromával elkeverjük, és a harmadrészével a még forró tésztát meglocsoljuk.
A krémhez a pudingport a tejjel és a cukorral összekeverjük, sűrűre főzzük, majd hagyjuk hűlni. A vajat habosra keverjük, majd a pudinghoz adjuk.
A fele krémet a kihűlt tésztán egyenletesen elosztjuk. A babapiskótát a maradék aromás narancslébe mártogatjuk, majd a krémre fektetjük. A krém másik felét rákenjük a babapiskótára, végül a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, és a sütemény tetején egyenletesen elsimítjuk. Tetejét csokoládéreszelékkel meghintve, vagy más módon díszítjük, tálalásig a hűtőben tartjuk. (Én Oké habmestert használtam, ehhez nem kell habfixáló.)
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 170 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!