A tésztához
- 35 dkg finomliszt
- 8 dkg vaj (v. margarin)
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál méz
- 1 csipet só
- 1 csipet fahéj
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 db nagyobb tojás
A krémhez
- 5 dl tej
- 2 tasak tejszínízű pudingpor
- 15 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 25 dkg mascarpone
A mázhoz
- 10 dkg tortabevonó (étcsokis)
- 2 evőkanál napraforgó olaj
- A vajat a cukorral, sóval, kakaóval, szódabikarbónával, fahéjjal, mézzel, és a felvert tojással összemelegítjük gőz fölött.
- A lisztet összedolgozzuk a felmelegített keverékkel, és kétfelé vesszük. Ha keményebbnek éreznénk a masszát, lehet egy kevés tejföllel lágyítani. Egyenként kisodorjuk, és lisztezett tepsi hátán kb. 6 perc alatt megsütjük a lapokat. Néhány helyen szurkáljuk meg villával, hogy sülés közben ne púposodjon fel! A lapokat kihűtjük.
- A pudingport sűrűre főzzük a tejben, majd a tűzről levéve forrón belekeverjük a cukrot. Hagyjuk teljesen kihűlni.
- A vajat és a mascarponét habosra keverjük a kihűlt pudinggal, majd a krémet egyenletesen elsimítjuk az alsó lapon. Ráhelyezzük a felső lapot, és csokimázzal vonjuk be. A mázhoz összemelegítjük a darabokra tördelt csokit és az olajat. Várunk vele, amíg hűl egy keveset, és kezd visszasűrűsödni. Egyenletesen rákenjük a süti tetejére, és hagyjuk megdermedni.
- A süteményt alufóliával lefedjük, és egy éjszakán át hűtőben hagyjuk. Másnapra a lapok bepuhulnak, a krém összeáll, és szépen szeletelhető lesz.
Balogh Nikolett készítette el NOSALTY receptje alapján.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!