Tészta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 3 evőkanál kakaópor
Krém:
- 5 dl habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 g zselatin
- 15 dkg étcsokoládé
- tortabevonó csokoládé
- kevés étolaj
Máz:
- 15 dkg tortabevonó csokoládé
- kevés étolaj
3-3 tojásból 2 db kakaós piskótát sütünk, majd amíg hűl, elkészítjük a krémet. A zselatint fél dl vízben elkeverjük. A tejszínt és a vaníliás cukrot kemény habbá verjük. A zselatint felmelegítjük és hozzákeverjük a tejszínhez. Felolvasztjuk a csokoládét, majd hozzákeverjük az olajat. Az alsó tésztalapra rákenjük a fele tejszínhabot, erre kerül a langyos csokoládé, majd kis időre hűtőbe tesszük. Amint a csokoládé megdermedt a tetején, rátesszük a tejszínhab másik felét, majd a másik piskótalappal befedjük. A tetejét csokimázzal díszítjük.
Fogyasztás előtt pár órára tegyük hűtőszekrénybe.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.