Alap:
- 150 g puffasztott búza
- 200 g olvasztott tejcsokoládé
Krém:
- 250 ml cukrászhab
- 300 g mascarpone
- 1 evőkanál vanília aroma
- 10 g habfixáló
- 150 g olvasztott fehércsokoládé
- 250 g túró
Tetejére:
- puffasztott búza
- 100 g olvasztott tejcsokoládé
- 50 g reszelt fehércsokoládé
A puffasztott búzához öntjük az olvasztott tejcsokoládét, és alaposan összekeverjük. Majd egy sütőpapírral bélelt tortaformába kanalazzuk, és jól lenyomkodjuk. Kb. 1 órát hűtőben pihentetjük. A krémes töltelékhez elkezdjük felverni a habtejszínt a vanília aroma hozzáadásával. Majd kb félig felvert állapotában hozzáöntjük az olvasztott fehércsokoládét és a habfixálót. A legvégén hozzádolgozzuk a mascarponét és a túrót is. A hűtőben pihentetett alapra kanalazzuk és szépen elegyengetjük rajta. Ismét hűtőben pihentetjük kb. 1-2 órát.Végül kivesszük és óvatosan eltávolítjuk a sütőpapírt. Leöntjük a tetejét olvasztott tejcsokival, és ízlés szerint puffasztott búzával és fehércsokival díszítjük.
Böröczky Virág készítette el a Recept videók oldalról.