Tészta:
- 6 tojásfehérje
- 6 evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál étolaj
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1/2 csomag sütőpor
- 1/2 üveg mogyorókrém
- háztartási keksz (négyzet alakú)
Krém:
- 1/2 l tej
- 6 tojássárga
- 10 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 3 evőkanál liszt
- 10 dkg étcsoki
- 25 dkg margarin
- 0,5 dl tejszín
A 6 tojásfehérjét felverem a cukorral, hozzáadom az étolajat, sütőporos lisztet és zsemlemorzsát. Gáztepsibe sütöttem kb. 15 perc alatt sült meg. Tepsit zsíroztam, liszteztem.A meleg tésztát megkentem mogyorókrémmel.
A 25 dkg margarint cukor nélkül habosra kevertem. A hat tojássárgát kikevertem a cukorral. Kevés hideg tejben kikeverem a vanília ízű pudingot, lisztet, majd hozzáöntöm a maradék tejet, és az előzőleg kikevert cukros tojássárgát. Felfőzöm és elfelezem a krémet. Egyik felébe belekeverem az étcsokit. A kihabosított margarin felét belekeverem a sárga krémbe, a másik felét a csokis krémbe. Jöhet a rétegezés. A mogyorókrémre rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk tejben megmártott háztartási keksszel, erre jön a csokis krém. Fél liter tejszínt felverem habosra, és rásimítom a tetejére. Egy napig állni kell hagyni hogy a keksz megpuhuljon.
Schuller Erika receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!