Tészta:
- 2,5 dl finomliszt
- 2,5 dl rétesliszt
- 1 sütőpor
- 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 3 dl cukor
- 3 dl tej
- 10 evőkanál baracklekvár
Töltelék:
- 20 dkg étcsokoládé
- 8 evőkanál baracklekvár
Máz:
- 15-20 dkg csoki vagy csokimáz
Az alapja egy egyszerű kevert tészta, szinte még habverő sem kell hozzá. Először is melegítsük elő a sütőt 180 f°C-ra, és béleljünk ki sütőpapírral, vagy vajazzunk-lisztezzünk ki egy 20×30 cm-es tepsit. A tészta hozzávalóit keverjük jól ki. A massza felét simítsuk a tepsibe, és süssük, míg megszilárdul.
Ezalatt olvasszuk fel a töltelékbe használandó csokit, és keverjük el alaposan a lekvárral. A szilárd tésztára kenjük szépen rá, majd ügyesen oszlassuk el rajta a maradék tésztát is. Süssük, míg kis színt kap a tészta, és kellően megszilárdul. Tetejére dukál csokimáz vagy olvasztott csoki, ez teszi rá a koronát.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!