A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 12 dkg cukor
- 1 kávéskanál szalalkáli
- 2 tojássárgája
- 150 g tejföl
A barna részhez:
- 2 evőkanál kakaópor
A töltelékhez:
- 15 dkg baracklekvár
- 15 dkg darált dió
A mázhoz:
- olvasztott csokoládé (kakaós és fehér)
Szükséges még:
- 20 × 30 cm-es tepsi, vajjal kikenve
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik marad sárgán, a másik részbe belegyúrjuk a kakaóport. A barna tésztát tepsinagyságúra nyújtjuk, megkenjük baracklekvárral, megszórjuk darált dióval, és befedjük a sárga lappal. Megszurkáljuk villával, és 180°C-os sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. A kihűlt süteményt bevonjuk olvasztott csokoládéval, és a fehér csokit rácsurgatjuk. Egy recés kés segítségével a fehér csokoládét a barnába „fésülgetjük”.
Bérciné Ili receptje alapján készítettem. Jó étvágyat kívánok!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!