A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 12 dkg cukor
- 1 kávéskanál szalalkáli
- 2 tojássárgája
- 150 g tejföl
A barna részhez:
- 2 evőkanál kakaópor
A töltelékhez:
- 15 dkg baracklekvár
- 15 dkg darált dió
Szükséges még:
- 1 db 20 × 30 cm-es tepsi, vajjal kikenve
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik marad sárgán, a másik részbe belegyúrjuk a kakaóport. A barna tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk, belehelyezzük a kivajazott tepsibe, megkenjük baracklekvárral, megszórjuk darált dióval, végül befedjük a sárga lappal. Megszurkáljuk villával, és 180°C-os sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.
A kihűlt süteményt bevonjuk olvasztott csokoládéval, és fehér csokit rácsorgatva, egy recés kés segítségével a fehér csokoládét a barnába „fésülgetjük”.
Vass Lászlóné készítette Bérciné Ili receptje alapján.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!