- 1 csomag ostyalap
- 25 dkg margarin
- 3 tojás
- 2 evőkanál kakaó
- 30 dkg darált keksz
- 20 dkg cukor
- 15 dkg darabos dió
- 1 rumaroma
- mazsola
- zselés cukor
- kandírozott gyümölcs
Az ostyalapokat egyenként vizes konyharuhára tesszük, és betakarjuk. Puhulni hagyjuk. A kekszet egy tálba öntjük, hozzákeverjük a kakaót, a rumaromát, a diót, mazsolát, darabokra vágott zselés cukrot és a kandírozott gyümölcsöket. (Cukrozott narancshéj, esetleg birsalmasajt is kitűnő bele.) A margarint felolvasztjuk, hozzákeverjük a tojásokat és egy kicsit főzzük. Vigyázva, állandóan keverve, hogy a tojás ne csapódjon ki. Ezt a masszát hozzáöntjük a kekszhez, és összedolgozzuk. Ezután elővesszük az egyik ostyalapot. Közepére teszünk a masszából és szépen elosztjuk hosszában. Formás hengert készítünk. Ráhajtjuk az ostyalap széleit, Megfordítjuk, hogy az összeillesztés legyen alul. Formásra igazítjuk, és tálcára helyezzük. Néhány órára hűtőbe tesszük, utána lehet szeletelni.
Az ostyalap nagyságától függ, hogy hány rudat tudunk készíteni.
Légrádiné Czeglédi Erzsébet receptje.