Alap:
- 2 db nagyobb ostyalap (37 × 27 cm)
Krém:
- 1 kg háztartási keksz
- 4 dl tej
- 50 dkg kristálycukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 20 dkg vaj
- rum aroma
A keksz felét ledarálom, a másik felé durvára összetöröm. A tejet és a cukrot főni teszem, amikor felforrt, hozzáadom a kakaóport és a rum aromát. Félrehúzom a tűzről, beleteszem a vajat, beleforgatom a darált és a tördelt kekszeket, majd az így elkészült krémet még forrón az ostyalapokra kenem. Vagy két percig rajta hagyom, hogy a lapok kicsit puhuljanak, majd óvatosan, de azért szorosan feltekerem, és hagyom őket teljesen kihűlni. Összesen két rudat kapunk.
Szántó Hajnalka receptje.
Berecz Timi mondta
A cukor porcukor vagy kristálycukor?
Köszönöm a választ!
Web Cukrászda mondta
Kristálycukor kell hozzá, a receptet is pontosítottuk. Köszönjük szépen az érdeklődést!
Zsákai Tibor mondta
Kedves Hajnalka! Az lenne a kérdésem, hogy mekkora az a nagyobb ostyalap, mert én eddig csak 15×29 cm-eset (MOGYI) találtam. Válaszát előre is köszönöm!
Web Cukrászda mondta
Kedves Tibor, időközben megérkezett az ostyalap pontos mérete, amely 37 × 27 cm. Köszönjük szépen a kérdést, a recept is pontosítva lett. Sok sikert kívánunk az elkészítéséhez!
Ritz Kinga mondta
Kérdezni szeretném, hogy az elkészült krémbe a darált kekszet és a durvára tört kekszet egyszerre keverem bele? A két lapot külön-külön töltöm meg, vagy egymásra teszem a két ostyalapot és egyszerre tekerem fel? A 4 dl tej nem lesz kevés a 2 laphoz? Szeretném megcsinálni, de ezeket nem értem. Köszönöm a választ!
Web Cukrászda mondta
Kedves Kinga, igen, a kekszeket egyszerre kell hozzáadni, majd az így elkészült krémet a két ostyalapra külön-külön rásimítani. Nem kell egymásra tenni, külön kell feltekerni őket, vagyis összesen két rudat kapunk. Nem, a tej mennyisége nem kevés, ilyen lesz a végeredmény, mint a képen is látható.
Ritz Kinga mondta
Nagyon szépen köszönöm a válaszotokat! 🙂 Holnap meg is csinálom! 🙂